městský pivovar

1/ obytný dům čp. 10 s přízemním křídlem 2/ objekt hvozdu 3/ sladovna Soubor staveb bývalého měšťanského pivovaru sestává z přízemního obytného domu s kolmým rovněž přízemním křídlem, navazujícího věžovitého objektu hvozdu o čtyřech nadzemních podlažích a hlavního křídla sladovny o třech nadzeních podlažích. Zdivo starších objektů a suterénu novějších objektů je kamenné, vyšší podlaží novějších objektů mají zdivo cihelné. Z cihel jsou provedeny rovněž klenby starších i novějších objektů. Suterénní prostory jsou, kromě hvozdu, opatřeny dlažbou z kamenných desek, na trámových stropech jsou podlahy ze širokých prken. Prkenné podlahy jsou rovněž v obytných místnostech, včetně podlah podklenutých. Architektonické členění všech průčelí bylo při opravách v průběhu 20. století zjednodušeno, původní štukové omítky byly zčásti nahrazeny břízolitem, zčásti překryty nástřikem. Původní pálené bobrovky byly nahrazeny plechovými šablonami. Výplně otvorů jsou z větší části hodnotné, z měkkého dřeva, pocházejí z různých stavebních etap.