dům

tavba je půdorysně obdélná solitérní stavba situovaná v návrší nad objektem přiléhajícího areálu základní školy. Objekt je smíšené konstrukce, dvoupodlažní. Přízemí je provedeno jako zděné, patro je roubené a hrázděné, vynášené je konstrukcí podstávky, sloupky, ližiny a pásky jsou zdobněprofilované. Štít objektu je opatřen prkenným bedněním. Na dvorním průčelí domu je v úrovni 2. NP provedena pavlač krytá přesahem střechy. K severovýchodnímu štítu stavby je přisazena nižší půdorysně obdélná zděná přístavba. Obytné stavení i přístavbu kryjí sedlové střechy, jako střešníkrytina jsou užity režné pálené falcované tašky. Plocha střech je odvodněna podokapními žlaby s napojenými svody. Štít přístavby je uzavřen prkenným bedněním s přelištovanými spárami. Okenní výplně jsou dřevěné, jednodílné, novodobé konstrukce. Vnější omítky jsou hladké, vápenocementové opatřené bílou barevností (včetně výplní hrázdění). Spáry roubených stěn mají bíle provedené vymazávky. V některých částech byla původní výplň spár nahrazena PUR pěnou a silikonovým tmelem. Vnitřní prostory stavby jsou plochostropé, stropy jsou provedené jako trámové se záklopy. Prostor 2. NP je přístupný dřevěným schodištěm. Vstupy do budovy jsou dva, oba situované ve dvorní fasádě. Ze severozápadu přiléhá k hlavní hmotě domu celodřevěná pavlač.