zámek

1) zámek 2) špýchar 3) socha sv. Jana Nepomuckého Objekty leží v areálu bývalého hospodářského dvora, situovaného na severním okraji osady Lhotka, pod hrází Lihovarského rybníka. Těsně přiléhající rybník a mokřiny jsou zřejmě pozůstatky bývalého opevnění staršího sídla. Z budov bývalého trokřídlého barokního poplužního dvora, otevřeného východní stranou ke komunikaci, se dochovala budova zámečku na východní straně jižní fronty budov a obdélná sýpka na severní straně dvora. Zbývající hospodářské objekty jsou buď v havarijním stavu nebo byly demolovány. Západně na zámeček navazuje mladší budova lihovaru se zřícenou krovovou konstrukcí (není památkově chráněna). Severně od budov hospodářského dvora při výjezdu z obce stojí mezi stromy na kamenném soklu lidově pojatá barokní socha sv. Jana Nepomuckého, která původně stávala jižně od zámecké budovy. Před jižním zámeckým průčelím ležel druhý menší rybník, který byl v průběhu 90. let 20. století zavezen a jeho prostor je nyní využíván jako skladiště dřevěných palet pro nedalekou pilu.