zámek

1) zámek čp.1 2) zahrada 3) zahradní zeď s nikami a brankami 4) kašna 5) opevnění 6) hospodářská budova I. 7) hospodářská budova II. Zámek je vynikajícím příkladem tzv. Palladianské renesance v Čechách. Dnes má Kaceřov podobu čtyřkřídlé jedno a dvoupatrové stavby s nádvořím a dvěma nárožními rizality v hlavním průčelí a arkádovým ochozem. Renesanční stavba byl původně obklopena rozsáhlým opevněním, sestávajícím z vodního příkopu a hradební zdí, doplněné v nárožích šípovými bastiony, dosud zčásti dochovanými. Západní část areálu byla vyhrazena zahradě. Opevnění z neomítaného zdiva je zachováno na východě, severu a jihu a to jen po římsu, nad kterou nasazovala zeď, opatřená střílnami, jeho východní vstupní brána je již zbořena. Objekt byl degradován v 19. stol. na sýpku, chátral a r. 1912 vyhořel.