kostel sv. Jiří

1/ kostel 2/ ohradní zeď Areál kostela stojí v nejvyšším místě vsi. Kostel je obklopený bývalým hřbitovem, s torzy starých náhrobků, ohrazeným kamennou omítanou zdí, která částečně plní i opěrnou funkci. Prvořadá krajinná dominanta. Stavební vývoj : Patrně z doby kolem poloviny 14. století pochází dnešní presbytář, obvodové zdivo lodi (vyjma západní stěny a části podélných stěn) a snad i sakristie (tvar klenby náleží ještě do starší doby); z gotických otvorů patrná jen spodní část zazděného východního okna závěru. V průběhu 18. století došlo k barokním úpravám - pozměněn asi vítězný oblouk, nová okna lodi, presbytáře i sakristie, předělán vchod do sakristie, zřejmě sníženo obvodové zdivo presbytáře i s opěráky a postaven nový krov, možná krov sakristie. Barokní by mohl být i krov lodi, ale nelze vyloučit jeho stavbu až při historizující úpravě. Ve 2. polovině 19. století byla přistavěna věž (přitom odstraněna dosavadní západní zeď lodi), v lodi prolomena větší okna a v jižní zdi portál s edikulou; postavena nová kruchta. Ve 20. století zazděno okno sakristie a opravena severní polovina podhledu stropu lodi.