nájemní dům

Původně středověký objekt, ze kterého jsou zachovány suterény. Klasicistní stavba obytného domu z roku 1812 od Františka Pávíčka. Řadový dvoupatrový dvoutraktový objekt při ulici se 7 okenními osami, okna v líci, dvojitá dřevěná. V parteru obchodní prostory. Štuková výzdoba fasády - trojúhelníkové frontony, mohutné voluty s akanty, plastická hlavní římsa s perlovcem a volutami. Dvě praporové žerdě s terči. Pamětní deska lékaře Jana Maye. Vstupní klasicistní dřevěná vrata s fládrovou úpravou povrchu, krabicovým zámkem a historickým kováním Vjezd zaklenutý plackami. Dlažba průjezdu novodobá velkorozměrová keramická, žulové obrubníky, leštěný kamenný obklad soklu, zvláštní podkladní sokl u vstupu do domu zřejmě sloužil jako podstavec pro sochu. Garáže a kolna v samostatném novém přízemním bočním dvorním křídle. Čelně na východním konci dvora samostatný objekt (staršího založení) opět se dvěma garážemi a nadstavbou skladu s provozním vikýřem ve střeše. Dvůr vybetonován. V interiéru hlavní budovy tříramenné dřevěné schodiště s dřevěnými madly, původní okna na podestách do dvora s historickým kováním s pacičkami a vestavěnými parapetními skříněmi. Vstupní dveře ze schodiště historické dvoukřídlé s klapačkami.