fara

Areál fary se rozkládá v severozápadní části obce, východně od farního kostela sv. Petra a Pavla. Budova fary a další stavby farního dvora jsou zasazeny do terénu svažujícího se směrem k východu až jihovýchodu. V čelní pozici do volného, rozšířeného uličního prostoru stojí v okapové orientaci budova fary. Severně od fary se rozkládá dvůr, kde na západní straně stojí objekt stájí, na severní stodola. Areál na západní a východní straně vymezuje ohradní zeď. K východnímu průčelí fary byla přistavěna novodobá garáž s plochou střechou, v uličním průčelí s vraty, přes garáž vede jeden ze vstupů do domu. Na garáž navazují novodobá kovová vrata – vjezd do dvora. Ve dvoře, v západním rohu při rizalitu s hlavním vstupem do fary, stojí socha sv. Jana Nepomuckého, místo je rámováno nízkým kovaným plůtkem.