radnice stará

Zděná jednopatrová stavba postavená na obdélném půdorysu, v SZ části podsklepená, zakrytá sedlovou střechou s alukrytem. Jižní průčelí se sedmi nepravidelně rozmístěnými okenními osami je dnes hladké, členěné předsazeným soklem a vrcholovou římsou. Dnes lehce zapuštěná okna jsou obdélná převýšená, dvojitá, vesměs novodobá. Do domu směřují dva vstupy, ve třetí ose zprava obdélnými dveřmi přístupné přízemí východní části. Hlavní vchod je ve třetí ose zleva, v hladkém kamenném ostění s okosenou vnitřní hranou, zaklenutém stlačeným obloukem. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé dřevěné, rámové se zdobně skládanými výplněmi, v nadpraží motiv slunce. Nad vstupem je do stěny zapuštěná erbovní deska - čtvercové pole se zaoblenými rohy, v horní části s plastickým znakem rodu Metternich – Winneburg – Beilstein. Štítové průčelí do náměstí Míru (východní) se čtyřmi okenními osami v přízemí a v patře, ve štítu nad obíhající korunní římsou dvě drobnější obdélná okna. Na opačné straně (západní) je v přízemí na levé straně drobné okno, poblíž ústí sklepní okénko a při nároží otvor větrací, v patře tři okenní osy. Nad korunní římsou dvě obdélná okna. Severní průčelí směřuje do vnitrobloku novodobé bytové výstavby. Novodobé okenní otvory a jediný vstup jsou nepravidelně rozmístěny.