zámek

1/ zámek čp. 2 2/ park 3/ ohrazení se vstupní branou a brankou do parku Veselská tvrz byla založena na místě vyvýšeném několik metrů nad okolní terén, zaplavovaný řekou Úhlavou. Areál se svažoval příkřeji k jihu a východu, kde byly ke zvýšení obranyschopnosti založeny minimálně dva rybníčky, od severu a západu chráněn příkopem. Zámek Veselí nad Úhlavou, postavený na zbytcích bývalé tvrze, je zasazený do nevelkého parku, obehnaného na západní, jižní a severovýchodní straně kamennou ohradní zdí, která plní současně funkci zdi tarasní. Vstup do areálu od jihu pilířovou vstupní branou. Severovýchodně od zámecké budovy vstupní branka do parku. Na severozápadní straně zámecký areál sousedí s bývalým hospodářským dvorem zámku.