městský dům

Řadový dvoupatrový zděný omítaný dům šířkové dispozice. Uliční dvoupatrové křídlo, dvě příčná a jednopatrové podélné zadní svírají mezi sebou obdélný dvůr. Fasáda členěna šesti osami obdélných oken, lemovaných šambranami, v prvním patře s nadokenní průběžnou římsou. Celek završuje profilovaná korunní římsa. Vzhledem k navýšení okolního terénu, přízemí zapuštěno pod úroveň komunikace. Vstup zajištěn portálem ve čtvrté ose zleva do průjezdu, klenutého valeně stlačenou klenbou na pasech. Po pravé straně se napojuje kamenné schodiště, které je z 1.do 2.patra dřevěné. Je zaklenuto valenou segmentovou stoupající klenbou. Do vnitřního dvora se otevírá pavlač na pilířích s arkádami s klenutým podhledem, v patrech má pavlač rovné podhledy.Interiéry klenuty valenou klenbou, valeně s pětibokými výsečemi, rovnými stropy s fabiony. Za domem rozsáhlá obdélná zahrada.