dům U Černého kříže

Zděný omítaný dům šířkové dispozice. Dvě jednopatrová a třetí dvorní dvoupatrové křídlo uzavírají dvorek s pavlačí. Křídla jsou jednotraktová. Pod pravým křídlem sklep, zdivo smíšené, omítané, klenut valeně. Hlavní křídlo do ulice jednopatrové, vstup zajištěn průjezdem, klenutým segmentovou valenou klenbou.Po pravé straně se napojuje kamenné schodiště,klenuté valeně segmentově. Fasáda členěna sedmi osami obdélných oken, lemovaných šambranami,v prvním patře s podokenní průběžnou římsou. Patra od sebe oddělena kordonovou římsou. Okna v přízemí v půlkruhově zakončené šambraně s hlavním klenákem v ose. Celek završuje profilovaná korunní římsa. Střecha sedlová, kryto pálenou taškou. Vstup zajištěn portálem ve třetí ose zleva do průjezdu, klenutého valenou segmentovou klenbou. Do vnitřního dvora se otevírá pavlač. Prostory přízemí klenuty valenou stlačenou klenbou,v patře ploché stropy. Za domem zahrada, ohrazená cihlovou zdí.