hotel U modré boty, Adria

Průčelí do nám. je třípatrové,s podkrovím v mansardové střeše, šestiosé s rozvrhem 2-2-2, s mělkým středním risalitem vrcholícím stlačeným oválným štítem před mansardou (s reliéfem Neptuna s trojzubcem). Přízemí s pásováním, se třemi segmentovými portály osově vázanými na meziokenní pilíře pater. Vertikálně je plocha pater členěna postranní bosáží, podobně řešen střední risalit. Okna jsou plastová osazená za špaletou, rámovaná šambránami. Na gotické sklepy v přední části navazují kratší sklepy v celé šířce parcely. Prostor vinárny ve sklepích je pojat jako krápníková jeskyně. Dekorace představuje Hádovu podsvětní říši mrtvých z řecké mytologie. Pilíře mezi jednotlivými díly řešeny jako krápníková skála, strop pojat jako krápníková jeskyně. Výzdoba pochází z r. 1912 (M. Blecha, sochaři Pavlík a Odehnal). Přízemí hl. budovy je řešeno jako hloubkový trojtrakt zaklenutý převážně plackami do oválných pasů. Dále navazuje prostor původního dvora, dnes zastřešený, s recepcí, s ocelovou stropní konstrukcí se sníženým podhledem. Dále do hloubky parcely situována restaurace s prosklenou střechou, opět s ocelovou konstrukcí. V patrech má hl. budova dispozici příčného dvoutraktu, se schodištěm na levé straně zadního traktu, s vloženou příčně řazenou chodbou. Prostor hotelové haly navazující na hl. budovu dosahuje do výšky 1. p., výš vytváří atrium. Na zadní straně parcely situované do Františkánské zahrady je nižší čtyřpodlažní příčně situovaný objekt navazující chodbou na střední část dispozice. Střechy dvorních křídel pokryty asfaltovým šindelem červené barvy.