městská hláska

V zeleni je situován samostatně stojící objekt, který tvoří trojice různě vysokých hmot vycházejících z obdélného půdorysu. Hlavní hranolová hmota věže s čtvercovou podstavou je na západní stěně doplněna o dvojici hmot s výškovým rozdílem jednoho parta a způsobem zastřešení (nižší - jednopatrová hmota má koutovou střechu, vyšší - dvoupatrová valbovou konstrukci střechy). Hlavní vstup je situován na západní fasádě. Hlavní věž sahá do výšky čtyř pater a je zastřešena jehlancovou střechou s lucernou zakončenou cibulovou bání. Poslední patro je na vnější fasádě rozšířeno o vykonzolovanou dřevěnou konstrukci věžního ochozu. Hladké fasády věže jsou na nároží akcentovány bosáží a průběžnou profilovanou římsou u paty konstrukce ochozu. Plochy průčelí jsou členěny v přízemí dvojicí portálů a ve vyšších úrovních různě rozmístěnými okenními otvory, které mají převážně charakter klíčových střílen. Ostění většiny otvorů tvoří kamenné prvky. Výplně okenních otvorů jsou jednoduché, vyrobené z dřevěných rámů. V úrovni pod ochozem jsou na všech stranách umístěny hodiny (černá čtvercová plocha v ploše fasády s plastickým, bílým ciferníkem). Barevnost fasád je ve dvou barvách. Základní plocha je v lomeném bílém odstínu a architektonické prvky a kamenné prvky jsou v modrošedém odstínu. Střešní krytina je z falcovaného plechu. Povrch výplní jednotlivých os mají tmavě hnědou barvu. Do 2.NP vede kamenné schodiště, dále do dalších podlaží je schodiště dřevěné. Ve 4. NP je upravená místnost, z které je přístup na dřevěný vyhlídkový ochoz. Přístup na půdu je poklopem. Mezi 2.NP a 3.NP je dřevěné dvouramenné schodiště. Mezi 3.NP a 4.NP je schodiště jednoramenné s mezipodestou.