hotel Jalta

Budova při náměstí sedmipatrová, příčně situovaná, na ni směrem do hloubky parcely navazuje jednopatrové křídlo oválného obrysu (jídelna). Navazující zadní příčné křídlo je třípodlažní, svou náplní vytváří hospodářské zázemí hl. budově hotelu. Objekt v celém rozsahu podsklepen dvěma suterény. Konstrukčně je objekt želetobetonovým skeletem s výplňovým zdivem. Hl. průčelí obloženo travertinovými deskami, desetiosé, se vstupy ve 2. a 9. ose, nad nimiž situovány sdružené okenní dvojice. V 1. p. předložená loggie, v horních podlažích balkony s těžkým dekorativním zábradlím s diagonálami právě při sdružených okenních osách. Pilíře loggie plasticky pojednány dvojicemi postav. Nejvyšší podlaží ustupuje o hloubku terasy. Okna rámována stuhovými šambránami. Střecha hl. budovy sedlová s vyšší střední částí, dvorní křídla s plochými střechami.