dům U Černé růže

Řadová čtyřpodlažní zděná omítaná budova obdélného půdorysu na hloubkové parcele situována v pravidelné zástavbě ulice Na Příkopě. Přízemí pročleněno prosklenými výkladci. Fasáda obložena kamenem. V patře fasáda prolomena obdélnými, pravoúhle zakončenými okenními osami, lemovanými šambranami, s průběžnými nadokenními římsami a reliéfními výplněmi v parapetech. V ose průčelí mělký rizalit, zabírající tři okenní osy, v 1. a 2. patře předstupuje balkon s ozdobnou mříží, držený konzolami. Okna nad balkony jsou v obou patrech půlkruhově zakončená. Okna ve 3. patře mají nadokenní římsu segmentově vyklenutou. Podlaží od sebe vzájemně oddělena kordonovými římsami. Fasáda je završena mohutnou profilovanou korunní římsou, která je členěna maskarony a nad nimi pásem volutových konzol. V interiéru objektu obdélný prostor novodobě upravené pasáže, zabírající celou šířku parcely. Objekt průčelního paláce do ul. Na Příkopě je podsklepen, klenuty valenými klenbami. Historicky cenné je 1.patro, v němž se dochovaly trámové štukové stropy, dřevěné obklady stěn, historický nábytek, zárubně dveří, kamna apod. Objekt je dispozičně propojen s čp. 894 v Panské ul.