městský dům

Nárožní dům, s hlavním vchodem z Růžové ulice, nad kterým je bohatě tvarovaná pergola s měděnou krytinou. Nároží tvoří rizalit s trojdílnými okny, završený věžovitou nástavbou nad kordonem. Podkroví členěno šikmo položenými ateliérovými okny. Fasády členěny secesním geometrickým dekorem. Hl. průčelí sedmiosé, nárožní rizalit zdůrazněn v šíři 1. osy. Mezi okny 1. a 2. p. liseny ve vysokém řádu s naznač. hlavicemi, nad okny úseky říms. nad přízemím a 2. p. kordonové římsy, na horní z nich přiléhají okna 3. p. nad nimi korunní římsa a výplněmi, na kterou navazuje mansardová střecha z měděného plechu, nad rizalitem zdůrazněna věžicí. Boční průčelí sedmiosé, členění shodné s hlavním průčelím. v 1. patře vložen balkon s jednoduchým zábradlím. Dvorní fasády jednoduché, s obdélnými okny a balkony. Ve dvoře částečně dochován empírový portál bývalé ohradní zdi zahrady u svatojindřišské farnosti. Z portálu zachována pouze levá část s dvěma pilastry s iónskými hlavicemi a částí kladí.