činžovní dům

Třípatrový řadový dům na hloubkové parcele. Na hlavní budovu navazuje po levé straně hloubkové dvorní křídlo, k němuž je připojeno mladší příčné zadní stavení. Průčelí do náměstí je klasicistní, s částečně novodobou úpravou výkladců přízemí, symetrické, se zdůrazněnou střední osou, v patrech s francouzskými okny, v 1. patře s předloženým balkonem. Ve vyšších podlaží je pětiosé, prolomené vysokými obdélnými okny s rámováním šambránami na pásované či hladké podkladové ploše. V 2. a 3. patře je členěno vysokým řádem toskánských pilastrů. Dvorní průčelí jsou řešena jednoduše, u předního domu předloženy původní pavlače na kamenných krakorcích. Sklepy pod hlavní budovou jsou v rozsahu krajních traktů propojeny příčnou chodbou, zaklenuty segmentovými valenými klenbami. Podsklepena je i zadní dvorní budova, v celém rozsahu plochostropá. Přední budova má třítraktovou hloubkovou dispozici se středním průjezdem, se schodištěm vloženým do zadní části levého traktu částečně předstupujícím do dvorního křídla. Schodiště je tříramenné, pilířové, osvětlováno trojicí oken v podélné stěně a s původním zábradlím. V přízemí je zaklenuto segmentovými valenými klenbami, v zadní části průjezdu při schodišti plackami. Patra domu jsou plochostropá, jen s částečně zachovanými původními dveřmi. Zachována je i část původního zařízení.