sýpka

Patrová sýpka situovaná mezi domem č. p. 15 a budovou stájí je zděná z opuky a svým jihovýchodním průčelím se obrací do prostoru návsi. Tato fasáda je v 1. patře členěná dvěmi okenními osami bez rámu. Průčelí je hladce omítané a ukončené fabionovou korunní římsou. Místy je pod destruovanou omítkou patrná původní červenobílá úprava fasády. Štítová průčelí jsou nečleněná, rytmizována pouze korunní římsou. Štíty mají tvar lichoběžníku s vetknutým segmentem ve vrcholu, uprostřed vnitřního pole jsou vždy dva malé větrací otvory ve tvaru slzy. Dvorní průčelí je v přízemí členěné pěti a v 1. patře dvěma osami. Druhá osa zleva a dvě pravé krajní osy v přízemí jsou osazené pískovcovým ostěním s ušima. Zbylé okenní otvory nejsou osazené okenní rámy, pouze levá krajní osa v 1. patře je chráněná kovanou mříží. Sýpka má polovalbovou střechu krytou pálenou střešní taškou bobrovkou, na každé straně střechy jsou dvě volská oka.