kostel sv. Jiří a sv. Jiljí

Jednolodní kostel s věží nad západním průčelím, uzavřený obdélným chórem s apsidou, k němuž na severu přiléhá sakristie. Kostel má sedlovou střechu, krytou taškami. Cibulová báň věže je pobita plechem. Boční průčelí kostela jsou hladká, jen při nároží západního průčelí opatřená hladkým pilastrem. Plochu bočních průčelí rozdělují tři okna se stlačenými půlkruhovými záklenky, lemovaná štukovými rámy s plochými římsami vloženými klenáky. Západní průčelí člení toskánské, ve středu průčelí zdvojené pilastry, které nesou průběžné kladí, na nímž spočívá atika, z níž vyrůstá těleso věže. Její průčelí, doprovázené naboku volutovými křídly, člení na nárožích pilastry, nesoucí průběžnou podstřešní římsu. Okno s půlkruhovým záklenkem je umístěno v západním průčelí, průčelí boční jsou opatřena nikami pro sochy. Západní vstupní portál s pravoúhlým kamenným ostěním má v ose nadpraží umístěnou průběžnou římsu s vlysem, která nese půlkruhový štít, nad nímž je umístěno okno na kruchtu stejného typu jako v lodi. Při portále je zasazena deska s datem výstavby. Boční jižní portál má jednoduché kamenné ostění. Průčelí chóru a sakristie jsou hladká a opatřena stejnými okny jako v lodi. Loď kostela člení sdružené jónské pilastry, které nesou úseky kladí. Z nich vybíhající sdružené pasy dělí klenbu ve tři pole, zaklenutá valenou klenbou s lunetami. Do západní části je vestavěna zděná kruchta s plným, bohatě profilovaným zábradlím, spočívajícím na dvou pilířích s představenými pilastry, nesoucími úseky kladí. V přízemí i patře je zaklenuta valenou křížovou klenbou bez žeber a z boku je osvětlena oválnými okny. Kruchta je přístupná z lodi po dřevěném schodišti a jejího 1. patra vede dřevěné, do r. 1771 datované schodiště do věže. Loď odděluje od chóru triumf. oblouk s elipsovitě stlačenou archivoltou, lemovaný jónskými pilastry, které nesou průběžný architráv, navazující na pilastry chóru. V ose triumf. oblouku směrem do lodi je umístěna plastická rokajová kartuše, k jejíž spodní části je zapojen znak Chebu a v horní je umístěn nípis:” S PatronI eCClesIae noVae Maneant Georg et AegIDIVs 1770”. Chór, uzavřený půlkruhovou apsidou, člení sdružené jónské pilastry, nesoucí úseky kladí a je zaklenut valenou klenbou s lunetami. Osvětlují jej dvě okna a jedno oválné, umístěné nad hlavním oltářem. V severní stěně je umístěn kamenný pravoúhlý portál do sakristie zaklenuté valenou klenbou s lunetami. Klenbu chóru pokrývá freska Korunování Panny Marie, doprovázená třemi výjevy ze života sv. Jiří. Na klenbě lodi Seslání Ducha svatého, Nasycení zástupů a Předání klíčů sv. Petrovi Kristem. Na západní stěně lodi nad kruchtou jsou v malovaných rámech postavy sv. Prokopa, dále neznámého světce, uzdravujícího dítě a světce, uklidňujícího moře s potápějící se lodí. Malba je signována: Joh. Georg Franck Gudthal 1770”, a opatřena pamětním nápisem: Die Malerei gegenwürdigen Gottes Hauss ist durch guttadlen De----tar Kinder gemacht worden 1771. Renov. G .M. Wolf 1890”.