socha sv. Jana Nepomuckého

Mírně esovitá figura světce s nakročenou pravou nohou spočívá na soklu, na jehož mense jsou patrné zbytky vyrytého nečitelného chronogramu. Postava je oděna v tradičním kněžském rouchu v kanonickém plášti, na hlavě s biretem. Pravou rukou a na levém předloktí přidržuje krucifix. Socha je umístěna ve zděném výklenku - nice; po obou stranách sochy jsou v nice umístěny dva pískovcové tesané soklíky zakončené splývavým náběhem s volutovým ukončením. Drobná výklenková stavba s nikou chránící sochu je pojata v klasisitním stylu, vyzděná z cihel a omítnuta. Průčelí je po obou stranách výklenku členěno lizénou a nahoře ukončeno prostou římsou. Byla zbudována v roce 1930 při výstavbě současného domu čp. 1841. Kamenné soklíky spolu se sochou pocházejí z pol. 19. století.