hrad

1) hrad 2) kaple sv. Anny 3) zbytky opevnění (hradby a příkopy) 4) hospodářský dvůr 5) skalní sklep Areál se rozkládá na SV okraji nevelké obce; zaujímá poměrně dominantní místo. Obytné budovy hradu umístěny v SV části areálu a na mírně vyvýšeném pahorku. Jádrem dispozice je nevýrazně obdélný donjon (věž), po výšce rozdělený asi na 3 nadzemní podlaží a sklepy. K Z a S straně donjonu přiléhá západní a severní křídlo, po jižní straně donjonu další křídlo, které je ale od průčelí mírně odsunuté. Ve východní části dvora stojí solitérně barokní kaple sv. Anny, usazená na vodorovné zatravněné ploše. Na severní, východní a jižní straně obklopují hrad pozůstatky opevnění v podobě fragmentů zdí. Na hradní objekty navazuje ze dvou stran hospodářský dvůr - na bývalém předhradí stojí budovy renesančního založení, v západní části pak objekty barokní. Pod torzem hranolové hradební věže na východním předhradí byl v nedávné době odkryt skalní sklep.