Pražský most se sousoším Piety

Most šířky kolem 5 m se dvěma oblouky o rozponu 7,85 m a 10 m byl postaven z pískovcových kvádrů. Zasahuje zhruba do poloviny šířky dnešní komunikace a na nižší (jižní) straně je úplně zasypán a srovnán s úrovní terénu v Křižíkových sadech. Na severní straně zasypán částečně – jsou zřetelné 2 segmentové oblouky a mezi nimi pilíř, vyčnívající ve tvaru tří stran nepravidelného osmibokého hranolu, nahoře se zužujícího. Nahoře (pouze při severní straně) železné zábradlí z konce 19. století. Mezi pravidelně rozmístěnými hladkými kovovými pilířky je vždy 6 čtvercových polí, rozdělených diagonálně na kříž a uprostřed je umístěn litinový květ. Zábradlí je zakončeno kovovým madlem kruhového průřezu. Část zábradlí (cca 6 m) z druhé strany mostu byla umístěna v domě U Zvonu č. 4 – 6 (zničeno s demolicí domu v r. 2002). Uprostřed mostu mezi dvěma topoly osazena na originálním podstavci kopie barokního sousoší Piety.