kostel Nalezení sv. Kříže

Kostel se nachází v západní části obce nedaleko malého rybníka. Je orientovaný jednolodní s polygonálním presbytářem a věží, která je přistavěna k západnímu průčelí. K závěru je přistavěna sakristie v podobě kaple o poloviční výšce kostela. Věž je kryta nízkou oplechovanou přilbou. Loď, kněžiště i sakristie mají sedlovou střechu s valbou, krytinu tvoří dvojitě kladená bobrovka. Nad sakristií je sanktusníková věž s lucernou a cibulovitou kopulí. V lodi jsou lunetová trojdílná okna se zdůrazněným obloukem stylizovanými kvádry, mělkou profilovanou šambránou a průběžnou profilovanou parapetní římsou. V presbytáři jsou menší také lunetová okna s profilovanou šambránou. V závěru jsou okna se segmentovým záklenkem. Vstup do lodi je na jižní straně pod oknem s datací 1925. Na sakristii je kamenný portál datovaný 1777. Fasáda je členěna jednoduchými lizénami na nárožích, provedena je ve dvou odstínech žluté barvy. Hlavní římsa je profilovaná po celém obvodu stavby, římsa sakristie je profilovaná výrazněji. Zvoniční věž je hranolová přístupná z jižní části pravoúhlým portálem. Interiér je prosvětlen lunetovými okny. Ze západní strany po jednoramenném schodišti je ještě jeden vstup. Ve zvonovém patře jsou čtyři na výšku obdélná okna se segmentovým záklenkem krytá dřevěnými žaluziemi. Fasáda je členěná lizénami. Korunní římsa lodi přechází v kordonovou věžní římsu. Hlavní římsa je profilovaná.