socha sv. Jana Nepomuckého a pamětní kříž

1) socha sv. Jana Nepomuckého 2) pamětní kříž Socha sv. Jana Nepomuckého umístěna na východní straně Littrovy ulice, při severním okraji mostu přes Radbuzu; pilíř přisazený k opěrné zdi chodníku. Obdélný pilíř vyzděný ze žulových kvádrů; k severnímu boku pilíře přiléhá schodiště. Pilíř dělí od sochy ještě redukovaný podstavec z pískovce; na bocích profilovaný volutami; na západním čele kartuše s českým nápisem a letopočtem 1914. Socha pískovcová v životní velikosti. V obvyklém ikonografickém pojetí. Pamětní kříž umístěný na západní straně Littrovy ulice a při severním konci mostu před Radbuzu. Pilíř pod křížem přiložený k opěrné zdi, která ohraničuje chodník vedoucí k nástupu na most. Masivní obdélný pilíř sestavený ze žulových kvádrů; shora zakrytý deskami předsazenými mírně před líc. Na pilíři půdorysně redukovaný podstavec; pohledově lichoběžný; šikmé úseky obloukově prohnuté s volutami; předsazená profilovaná krycí deska. Kříž provedený ze dřeva a dole ukotvený ve čtyřhranné patce.