venkovská usedlost

1) obytné stavení 2) sýpka 3) chlévy 4) stodola Uzavřený areál usedlosti v blízkosti kapličky na návsi sestávající z obytného stavení, sýpky, chlévů a stodoly. Plocha dvora se svažuje směrem do návsi. Stavení jsou situována při levé straně dvora na podélném obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaném ve směru JZ-SV. Směrem do návsi je situována sýpka na kterou navazuje obytné stavení a na něj pak chlévy, vše pod společnou střechou. Na severovýchodní straně uzavírá dvůr stodola. Jihovýchodní strana dvora uzavřena staveními sousedního dvora čp. 128. Vjezd do dvora byl původně tvořen zděnou omítanou bránou s brankou pro pěší. V zadní části dvora stála kolna u níž byla zrušena PO a následovala demolice.