sloup se sochou sv. archanděla Michaela a sochami světců

a) sloup se sochou archanděla Michaela b) socha sv. Josefa c) socha sv. Antonína Paduánského d) socha sv. Jana Nepomuckého e) socha sv. Václava Ve středu náměstí stojí barokní patrový morový sloup archanděla Michaela stojícího na sloupu s toskánskou hlavicí z r. 1697. Kolem sloupu rozestaveny 4 kamenné kvádrové soklíky - na jejich čelní a bočních stěnách obdélný plastický rám s diamantem, nesoucí nahoru se zužující a probrané podstavce, doplněné na čelní straně reliéfními rokajovými kartušemi. Na nich postavy sv. Václava, Josefa, Antonína Paduánského a Jana Nepomuckého. Kolem stupňovité podstavy vydlážděný prostor, lemovaný obrubníky, v rozích osmiúhelné sloupky s kruhovou hlavicí. Ve sloupcích a na obrubnících zbytky kovových čepů po kovaném zábradlí.