kaple Bolestné Panny Marie s křížovou cestou

1) kaple Bolestné P.Marie 2) kaplička P.M.Lurdské 3) 14 zastavení křížové cesty 1) kaple Bolestné P.Marie Kaple osmibokého půdorysu s připojeným pravoúhlým kněžištěm a předsíní, o celkové délce 14,5 m. Fasáda klasicizující, členěná pilastry. Průčelí vrcholí nízkým trojúhelným štítem. Vstup má pravoúhlý kamenný portál. Velká obdélná okna do lodi zaklenuta polokruhem. Centrální část zaklenuta kopulí, kopulovitá střecha má na vrcholu sanktusník. Vnitřní zařízení soudobé s výstavbou kaple. 2) kaplička P.M.Lurdské V těsném sousedství kaple stojí pod studánkou nízká stavba čtvercového půdorysu o rozměrech 5,1 x 6,3 m, krytá stanovou stříškou s lucernou. Fasády člení lisenové rámce, pravoúhlý vstup a dvě malá půlkruhová okénka. Pod falešnou neckovou klenbou umístěna v podlaze obdélná jímka se silným pramenem vody. Nad ní umělá jeskyňka se soškou P. Marie Lurdské. Na zdech svaté obrázky. Interiér po většinu roku volně přístupný. 3) 14 zastavení křížové cesty Ke kapli Bolestné P. Marie vede od železniční trati po pravé straně cesty křížová cesta tvořená 14 zastaveními v podobě plochých kamenných stél, lomeně zakončených. Do 10. zastavení vede křížová cesta lipovou alejí, pak smrkovým lesem. Vzdálenost mezi jednotlivými zastaveními je 40 – 60 m, vzdálenost od cesty asi 2 m.