kaple sv. Vavřince s pamětním křížem

1) kaple 2) pamětní kříž 1) kaple Šestiboká stavba o straně 2,8 m. Vstup i 4 okénka v bočních stěnách mají půlkruhové zaklenutí. Fasáda hladká, nárožní liseny a orámování otvorů odlišeno barvou. Hlavní římsa fabionová s oblounovou lištou. Střecha vysoká jehlancová s konkávně prohnutými poli a zvonicí, která je v poměru ke kapli i střeše mohutná. Zvonice zakončena stlačenou cibulkou, z které vystupuje štíhlý jehlanec s koulí a křížkem. Celá střecha pokryta měděným plechem. Interiér má plochý prkenný strop. 2) pamětní kříž Před kaplí litinový kříž zasazený do kamenného podstavce. Štíhlý čtyřboký, nahoru se zužující podstavec má na čelní straně reliéfní kalich. Končí římsou a těžkou krycí deskou. Litinový křížek má při patě v rámu reliéfní postavu P. Marie Bolestné, mezi ní a korpusem oválnou tabulku s nápisem „BUĎ VŮLE TVÁ“. Ramena ozdobně zakončená. Podstavec nabílený, křížek černý.