městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí. Střecha sedlová krytá esovkami, do nám. s okapní orientací a zděným vikýřem. Oblouky loubí s archivoltou. Pilíř loubí hranolový s náběžní římsou. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. Okna v patře obdélná s rovným nadpražím, v líci zdiva, s obdélnými vpadlými parapetními výplněmi, se zalamovanými podokenními římsami. Na stranách oken pilastry s vpadlinou v dřících, nesoucí nadokenní zalamované římsy. Suprafenestry s obdélnou výplní ukončené přímými zalamovanými nadokenními profilovanými římsami. Patro ukončeno mohutnou profilovanou korunní římsou. Zděný vikýř nad střední osou, s oknem ukončeným segmentem oblouku, ukončený trojúhelným štítkem orámovaným profilovanou tenkou římsou.Vikýř hladce pásově bosovaný, ve vrcholu okenního oblouku s klenákem a dvěma hákovými klenáky. Loubí zaklenuto plackami do pasů. V ose loubí k čp. 59 vstupní otvor do chodby, zakončený segmentem oblouku. V ose loubí k čp. 61 vstupní otvor obchodu zakončený segmentem oblouku. Průčelí do dvora v rekonstrukci. V přízemí dveřní otvor chodby s rovným nadpražím a obdélné okno s rovným nadpražím. V polopatře dvě obdélná okna s rovným nadpražím. Do dvora podél hranice s čp. 61 úzké patrové křídlo s pultovou střechou klopenou do dvora. V přízemí křídla vstupní otvor ukončený segmentem oblouku, v patře dvě obdélná okna s rovným nadpražím. Vjezd do dvora z Hradské ulice bránou ve zdi, brána ukončena segmentem oblouku a orámovaná prostou šambránou. Ve dvoře podél západní hranice a dvorního domu čp. 61 přízemní zděné stavby s pultovými střechami. Brána do ul. Hradské pokrytá bobrovkami.