městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami, do nám. ukončenou štítem. Oblouky loubí s orámovanými okraji s lištami a ve vrcholu s volutami a mušlemi. Krajní pilíře loubí válcové s patkami a s hranolovými seříznutými hlavicemi. Střední pilíř loubí hranolový s hlavicí, náběžní římsou. Nad středním pilířem štuková oválná kartuš, na okrajích s rozvilinami a úponky, ve vrcholu s volutami a mušlí. V kartuši štukový lev-český znak. Pod kartuší v rozvilinách „Č 39.“. Fasádu přízemí zakončuje profilovaná kordonová římsa. V patře na krajích fasády hladké lisény. Okna obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, v parapetních výplních čabraky s kapkami volutami a mušlemi, s podokenními římsami, orámované šambránami ve vrcholu s klenáky, místo uch střapce ze svazečků listů. Nad okny volutové zvlněné lišty a nad klenáky mušle. Fasáda ukončena profilovanou, nad lisenami zalomenou, korunní římsou. Hladký štít trojúhelný ve vrcholu s navýšeným pravoúhlým navýšením, orámovaný profilovanou římsou, po stranách a ve vrcholu štítu chybí piniové šišky. V ose štítu otvor ukončený segmentem oblouku, s plnou dřevěnou výplní za lícem zdiva, ve vrcholu štítu malý kruhový otvor. Loubí plochostropé. V ose loubí k čp. 38 gotický kamenný portál, dnes s dozděným parapetem, výplň novodobá nečleněná. Oblouk lomený vybíhající z okosení, profilace složena ze dvou výžlabků a oblounů, horní viditelné části stojek hladké s okosenou vnitřní hranou. V ose loubí k čp. 40 prostorný vstupní otvor zakončený segmentem oblouku. Fasáda do dvora hladká, v polopatře i patře se třemi osami oken, okna obdélná s dvoukřídlá s poutcem. Střecha ukončena štítem s dřevěným obkladem.