městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se čtyřmi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou pálenou krytinou, do nám. Míru ukončenou štítem. Oblouky loubí mírně lomené, orámované lištami. Střední pilíř loubí eskarpionový. Pilíř loubí k čp. 38 válcový s patkou a hranolovou seříznutou hlavicí. Přízemí ukončuje profilovaná nad středním pilířem zalomená kordonová římsa. V patře po stranách dvě hladké lisény. Okna obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s lištami. Patro ukončuje korunní profilovaná římsa, nad lisénami zalamovaná. Štít vysoký trojúhelný, orámovaný profilovanou římsou, v ose s obdélným šestitabulkovým oknem v líci, s podokenní nízkou římsou, orámovaným šambránou s lištou. Loubí zaklenuto nízkou křížovou klenbou s hřebínky. V ose loubí k čp. 38 kamenný gotický portál s mírně zalomeným obloukem, stojky hladké s okosenými hranami, od náběhu oblouk profilovaný oblouny a výžlabky. Vrata dřevěná dvoukřídlá, ve středu se vstupem pro pěší, novodobá slohově řešená se skládaným ozdobným pokryvem. V ose loubí k čp. 36 vstup zakončený segmentem oblouku. Ve střední ose za pilířem segmentem ukončený vstup obchodu. Fasáda dvora hladká, v přízemí k čp. 38 vstupní otvor z chodby zakončený obloukem, vedle segmentem ukončený okenní otvor. V patře a polopatře tři okenní osy. Okna obdélná novodobá dvoukřídlá šestitabulková za lícem zdiva. Střecha ukončená hladkým štítem, se dvěma obdélnými novodobými křížem členěnými okny za lícem a ve vrcholu štítu malý obdélný větrací otvor. Zdi dvora kryty bobrovkami. U zdi k čp. 36 dřevěný přístřešek s pultovou střechou.