městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, s šesti okenními osami a třemi osami loubí, s mansardovou střechou s okapní orientací do nám. Míru, krytina tvořena keramickými drážkovými taškami. Do náměstí zděné vikýře. Oblouky loubí stlačené. Pilíře loubí hranolové s náběžními římsami. V přízemí pásová hladká bosáž, ve vrcholu oblouků loubí vysoké svazkové klenáky provázané s kordonovou římsou. Střední osa loubí a dvě střední okenní osy v mírném rizalitu. Fasáda s lisenovým rámem, na okrajích a v rizalitu bosované lisény, zbylé ploché. V krajních okenních osách okna obdélná šestitabulková za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná širokými plochými šambránami s náznakem uch s čabrakou, ve vrcholech oken vysoké ploché klenáky s drobnými volutami po stranách. V parapetních výplních čabraky a štukové mušle. Ve dvou středních okenních osách okna obdélná šestitabulková za lícem zdiva, rámovaná širokými šambránami se zvlněnými uchy, rámovány lištou, s podokenními římsami, parapetní výplně s geometrickým plošným ornamentem. Nad okny suprafenestry, segmentem vypjaté frontony, ve středu se štukovými vázami. Mezi okny štukové profilované lišty ve tvaru kázule. Fasádu zakončuje bohatě profilovaná korunní římsa. Zděný vikýř nad dvěma středními okenními osami, po stranách s pilastry s čabrakovými hlavicemi s kanelurami, ve středu sdružený pilastr s hlavicí stejného typu. Ve vikýři dvě šestitabulková okna zakončená segmentem oblouku, s šambránami s uchy ve vrcholu s klenákem. Zakončeno trojúhelným štítem s bohatou profilovanou římsou po obvodu, ve středu s geometrickým plošným ornamentem. Dva stejné postranní malé zděné vikýře, s orámovanými volutovými křídly, s oknem zakončeným segmentem oblouku. Vikýře zakončeny nízkým trojúhelným štítem s profilovanou římsou. Loubí zaklenuto plochými křížovými klenbami s hřebínky do pasů. Ve střední ose loubí kamenný bosovaný portál, ukončený obloukem,ve vrcholu s mohutným svazkovým klenákem, s písmeny „IWM“ a letopočtem 1734. Vrata jednokřídlová, ve středu s dvířky. K čp. 121 výkladec se vstupem. K čp. 123 dveřní otvor zakončený segmentem oblouku. Uzavřený dvůr v patře s dřevěnou uzavřenou pavláčkou. Fasáda do dvora hladká, bez detailů. Okna obdélná novodobá dvoukřídlá či trojdílná za lícem, v přízemí jedno okno zakončeno segmentem oblouku. Vstup do dvorního křídla otvorem zakončeným obloukem a obdélným vstupem, výplně novodobé. V patře dvě obdélná podélná dvoukřídlá okna za lícem zdiva. Střecha sedlová, krytá pálenou krytinou bobrovkou. Severní průčelí má v levé ose přízemí pravoúhlý vjezd, výplň novodobá. Vpravo dva obdélné okenní otvory s mřížemi, výplně novodobé za lícem. V patře tři okenní osy (1-2). Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá s poutcem, v líci zdiva. Z východní části severního průčelí vybíhá ke Školní ulici mladší dvorní dům - patrové stavení na obdélném půdorysu, kryté pultovou střechou s mírným spádem. Jižní užší část má starší původ, v přízemí do dvora dochována dvojice oken s barokně klasicistními mřížemi osmičkového tvaru, v patře vysazen balkon. Severní půdorysně širší část byla postavena jako přízemní v roce 1926 jako pekařská dílna s pecí, patrová obytná nástavba byla realizována v roce 1939 - v přízemí lícová drobně dělená okna, v patře nová trojdílná.