městský dům

Jednopatrový zděný nárožní dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí do nám. Míru. Do uličky s šesti okenními osami a s roubením v patře na konci uličního průčelí od náměstí. Střecha pultová klopená do ul., krytá keramickými drážkovými taškami, do náměstí ukončená valbou se zděným vikýřem a do dvorku polovalbou. V uličním průčelí dva zděné vikýře. Fasáda do nám. Míru – Oblouky loubí s archivoltou, ve vrcholech s klenákem. Oblouky na mohutný, střední pilíř se šikmo seříznutou vyzdívkou, na vnitřní straně pilíře, ve vpadlině kamenný válcový zazděný sloupek s hranolovou seříznutou klavicí. V přízemí hladká kvádrová bosáž, ukončená kordonovou římsou. V patře nárožní hladká kvádrová bosáž. Okna obdélná dřevěná dvojitá dvoukřídlá, v líci zdiva, členěná do šesti tabulek a s poutcem, orámovaná úzkými šambránami s profilovanou římsou, s podokenními římsami a v parapetních výplních po jedné obdélné vpadlině. Fasádu ukončuje korunní římsa. V ose valby zděný hadce omítaný vikýř se sedlovou stříškou. Štítek trojúhelný. V čelní straně otvor ukončený segmentem oblouku, výplň plná dřevěná, za lícem zdiva. Loubí plochostropé. K čp. 137 umístěn vstupní kamenný portál s lomeným obloukem a seříznutou hranou. V nárožní místnosti okenní otvor s kamenným hladkým ostěním zakončený segmentem oblouku. Mezi čp. 138 a 139 úzká příčná ulička překlenutá dvěma prampouchy krytými bobrovkami ve spádu sedlové stříšky. Fasáda do uličky hladká, v přízemí jedno dvojité dvoukřídlé šestitabulkové okno v líci zdiva, vedle vyústění vzduchotechniky. V patře šest obdélných šestitabulkových dvojitých dvoukřídlých oken v líci zdiva, některá s poutcem. Do nám. nárožní hladká kvádrová bosáž. Fasádu ukončuje korunní římsa. Nad ní dva zděné vikýře se sedlovou stříškou. V závěru v patře roubení se dvěma čtvercovými otvory. Pod roubením tři malé otvory s rovným nadpražím. Vstup na malý dvorek ve zdi obloukem završenou branou. Zeď krytá bobrovkami. Dvorní průčelí hladké, střecha ukončena polovalbou. V přízemí dveřní otvor s rovným nadpražím ve vpadlině zakončené segmentem oblouku a jedno obdélné čtařtabulkové okno v líci zdiva. V patře dvě dvojitá dvoukřídlá šestitabulková okna v líci. Nad dřevěnou korunní římsou v pološtítu tři (1-2) obdélná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková okna v líci zdiva. Střecha ukončena polovalbou.