fara

1) fara 2) chlévy 3) stodola 4) ohradní zeď Areál fary se nachází nedaleko západního okraje obce téměř v jejím nejvýše položeném místě. Obytná budova založená do svahu. Po severní straně obytné budovy nevelký zatravněný dvůr, na západě ohraničený hospodářskými budovami a na severu dělící opěrnou zídkou z lomového kamene. Dvůr přístupný od východu vjezdem nebo od jihu uličkou mezi farou a chlévy. Severně za dvorem navazuje nevelká zahrada s několika ovocnými stromy. Před jižním průčelím obytné budovy malá předzahrádka, vymezená drátěným plotem podloženým nízkou kamennou podezdívkou chráněnou betonovou deskou. Na severu areál sousedí se hřbitovem a kostelem; téměř těsně před jižní fasádou probíhá hlavní silnice; na východní straně větší prostranství a na západě cesta.