městský dům - dvojdům

Jednopatrový zděný samostatně stolící dům, orientovaný v ose V-Z, se šesti okenními osami, a valbovou střechou. Střecha do Hruškovy ulice s okapní orientací, pokrytá eternitovými šablonami. S průčelí čp. 66 - vstup se segmentovým záklenkem, umístěn k čp. 345. Dvě okna v přízemí a tři v patře, okenní otvory obdélné s rovným nadpražím, výplně novodobé dvoukřídlé. Čp. 345 ve střední ose přízemí široký vstup (původně dvě okna) s dřevěnými dvoukřídlými prosklenými dveřmi. V patře tři šestitabulková obdélná okna s rovným nadpražím. Všechny otvory orámovány v nátěru fasády. V průčelí - v patře ve střední ose obdélné okno s rovným nadpražím. Střecha ukončena valbou. Z průčelí s přízemní přístavbou, otvory obdélné s rovným nadpražím. Střecha plochá pochůzná. V závěru přístavby přímé venkovní schodiště. Střecha domu ukončena valbou. Ve dvoře zděná sloupová kolna s pultovou převislou střechou - nechrání se. Dvorní průčelí-U čp. 66 do dvora krátké křídlo (samostatné čp. 346 - bez památkové ochrany), v patře se dvěma novodobými okny s rovným nadpražím. Střecha ukončena předsazeným štítem s přesahem střechy, štít obložený šablonami a s obdélným šestitabulkovým oknem v líci štítu. U čp. 345 ve dvoře tržnice (nepřístupno). Sloupová brána s brankou zbořena. Dispozice pozměněna: čp. 66 - za vstupem malá síňka klenuta plackou, z ní smíšené schodiště do patra. Místnosti v přízemí a v patře plochostropé. Čp. 345 s prostornou vstupní místností, s podlahou pod úrovní terénu ulice, ukončenou stlačenou nízkou plackovou klenbou, dále menší plochostropé místnosti. Patro plochostropé.