fara

1) fara čp. 1 2) chlévy 3) stodola 4) brána s brankou Soubor staveb fary se nachází v SZ části osady v nevýrazné poloze. Obytná budova založená do svahu, díky čemuž je u dvorní Z a S fasády východního křídla provedený anglický dvorek; jeho opěrná zídka vystavěná z lomového kamene a krytá kamennými deskami. Západní zídka u jižního konce přerušena kamenným schodištěm ke vstupu do polosuterénu. Po severní straně fary vodorovný zatravněný dvůr vymezený hospodářskými budovami a ohradní zdí. Dvůr ohraničený po větší části obvodu přímo jednotlivými objekty areálu. V SV nároží provedena zeď. Na SZ straně dvůr uzavřený zdmi, které náleží zaniklému hospodářskému objektu (v západní stěně patrné zazdívky bývalých oken). Na J straně dvora zeď s bránou a brankou; z vlastní zdi zbývá krátký úsek při chlévech.