městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi osami oken a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou, pokrytou pálenou krytinou bobrovkou. Střecha do náměstí ukončena štítem. Oblouky loubí s orámovanými okraji, ve vrcholech s klenákem. Pilíř loubí hranolový s plochou náběžní římsou. V přízemí plochá pásová bosáž ukončena nízkou kordonovou římsou. Fasáda patra členěna širokými hladkými pilastry. Krajní pilastr k čp. 46 chybí. Okna novodobá obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s prostými parapetními římsami, obdélnými hladkými parapetními výplněmi, orámovaná plochými hladkými šambránami. Nad okny hladké nízké neprofilované římsy zdvihající se do oblouku. Fasáda patra zakončena korunní římsou. Štít na vysoké atice, ve středu s edikulovým motivem po stranách vykrojená křídla. Na krajích atiky pilastry ve vrcholech s koulemi. Střední edikulová partie ukončena obloukovým štítkem. Okno štítu zakončené obloukem, dvoukřídlé s poutcem, za lícem zdiva, orámované hladkou šambránou. Loubí zaklenuto plackami do pasů. V ose loubí k čp. 46 kamenný portál ukončený oslím hřbetem. Stojky v nízké soklové partii hladké, s výběhy masivnější profilace, která v náběhu oblouku přechází v profilaci tvořenou oblouny a výžlabky. Vrata novodobá, řešená jako slohová, ale v horní třetině prosklená. V ose loubí k čp. 48 okenní otvor zakončený segmentem oblouku a dveřní otvor zakončený segmentem oblouku-výplně novodobé. Dvorní průčelí má vlevo v přízemí obdélný vstup. Vpravo k průčelí přiléhá novodobá přístavba. V polopatře a patře novodobá dřevěná otevřená pavlač na dřevěných konzolách, v patře s pultovým zastřešením. V polopatře dvě obdélná okna, mezi nimi obdélný vstup. V patře vlevo obdélný vstup a vpravo něj tři obdélná okna. Střecha ukončená hladkým štítem, se dvěma obdélnými okny. Všechny výplně otvorů novodobé, členěné do tabulek, mírně za lícem zdiva. Dvůr uzavírá bývalá hospodářská, přízemní, zděná, omítaná stavba s pultovou střechou klopenou do dvora krytou eternitovými šablonami. Do dvora vstupní otvor s rovným nadpražím. Prostor zaklenutý plackou do pasů.