městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, s pěti okenními osami a třemi osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou bobrovkami, s okapní orientací do nám. Míru a zděnými vikýři. Oblouky loubí na válcové kamenné pilíře s patkou, krajní pilíře hranolové s náběžními římsami. Přízemí s hladkou kvádrovou bosáží, oblouky lemovány klenáky. Přízemí ukončuje hladká prostá kordonová římsa. Fasáda patra členěna lisénami s diamantovým sgrafitem. Ve střední ose balkón na dva hladké krakorce, zábradlí balustrové s kuželkami. Balkónové dveře, ve spodní třetině plné, s hladkým rovným nadpražím, orámované šambránou. Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá s poutcem, členěná do šesti tabulek, mírně za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Fasáda patra ukončena lunetovou římsou na nízké hladké římsové konzolky. Římsa zdobena rostlinným motivem, větvičkami. Nad střední osou zděný vikýř s křidélky s orámováním a ve vrcholu s volutou. Ve vikýři sdružené okno s novodobou výplní členěnou do tabulek, nad otvorem nápis „Lidový dům“. Po stranách dva hladké pilastry s hlavicí v zalomené římse na kterou navazuje obloukový pravoúhle zakončený štítek s orámováním. Nad pilastry koule, ve vrcholu štítu kuželka. Křídla vikýře a obloukový štítek s rostlinným dekorem s motivem větviček a úponků. Po stranách středního vikýře dva stejné zděné vikýřky s křídly. Okna štítků obdélná novodobá členěná do tabulek, za lícem zdiva, orámováná prostou šambránou. Štítky ukončeny orámovaným obloukem na římse. Vrcholy vikýřků a křídla s rostlinným motivem větviček a úponků. Loubí zaklenuto křížovými klenbami do pasů. V ose loubí k čp. 52 kamenný lomený portál vstupní chodby. Stojky hladké hranolové, masivní lomený oblouk profilovaný oblouny a výžlabky. Výplň tvořena dvoukřídlou kovovou prosklenou mříží. Ve střední ose loubí vstupní otvor ukončený segmentem, v hladkém ostění s rovným nadpražím, výplň dřevěná novodobá, za lícem. V ose loubí k čp. 50 vstupní otvor zakončený segmentem oblouku s hladkým ostěním, výplň dřevěná novodobá, za lícem.