městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí, s pultovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. Oblouky loubí s orámovanými okraji a se širokými plochými lištami, ve vrcholech s konzolovým klenákem s volutou a akantovým listem. Přízemí s pásovou bosáží ukončeno kordonovou římsou. Patro členěno pilastry (2-1-1-2) s kompozitními hlavicemi a v dřících s obdélnou vpadlinou se skosenými okraji. Pilastry nesou ploché kladí. U posledního pilastru k čp. 47 chybí hlavice a část kladí. Okna obdélná novodobá dvoukřídlá s poutcem a ventilačkou, za lícem zdiva, s podokenními římsami, v obdélných parapetních výplních pletencové vlysy ve středu s květem. Na ploché kladí navazuje profilovaná korunní římsa. Atikový štít, šikmo obloučky stoupající směrem od čp. 47, ve vrcholu s orámováním. Štít členěný pilastry, v dřících s vpadlinou se skosenými okraji, s římsovými hlavicemi nesoucími vázy. Ve štítu dčtvercové okenní otvory, okna dřevěná dvoukřídlá šestitabulková v líci. Loubí zaklenuto křížovými klenbami do pasů. V ose loubí k čp. 45 široký vstupní otvor obchodu zakončený segmentem oblouku. V ose loubí k čp. 47 dveřní otvor do vstupní chodby ukončený segmentem oblouku, dveře dvoukřídlé s profilovanými výplněmi. Průčelí do dvora, v přízemí se vstupním otvorem chodby ukončeným obloukem a s obdélným zamřížovaným oknem s rovným nadpražím. V polopatře zapuštěný balkon s plným parapetem, jedno široké obdélné podélné trojdílné okno a dveřní otvor, za lícem. Patro stejné, jen s trubkovým zábradlím. Střecha ukončena štítem obloženým eternitovými šablonami, s jedním obdélným oknem. Dvůr uzavírá bývalé hospodářské stavení. Přízemní zděná omítaná stavba s pultovou střechou, klopenou k čp. 47, pokrytou eternitovými šablonami a do dvora ukončenou zděným hladkým štítem. Průčelí do dvora má tři osy. Ve střední ose obdélný vstup s kamenným ostěním, dveře jednokřídlé dřevěné s diagonálně skládaným pokryvem. Na stranách vstupu po jednom segmentem ukončeném okénku s kamenným ostěním. Štít ve tvaru pravoúhlého trojúhelníku, neoddělený od průčelí. Ve štítu hospodářský otvor seníku uzavřený jednokřídlými prkennými dveřmi s venkovními závěsy, v líci zdiva.