městský dům

Dům se nachází při východním konci ulice a na její severní straně. Půdorys domu zhruba lichoběžníkový s delší osou ve směru V-Z; jižní fasáda ve střední části mírně zalomená; celé severní průčelí zakrývá další dům; 2 nadzemní podlaží; patro přístupné po vnějším schodišti přiloženém k východní fasádě; pod schodištěm sklípek. Hřeben sedlové střechy probíhá ve V-Z směru; eternitové šablony; jeden komín z režného cihelného zdiva. J fasáda – sokl předsazený a hladce omítnutý. Zděná korunní římsa o deskovém základu. Omítky štukové. Při nárožích kvádrované lisény; plochý kordonový pásek; pod korunní římsou výraznější pásek. V přízemí v levé polovině segmentem sklenutý portálek; osazený kamenným ostěním s lištou nad záklenkem. V přízemí 3 na výšku lehce obdélná okna; zděné ostění s dvojitou lištovou šambránou a parapetní římsou. V patře 4 shodná okna. Před líc fasády vystupuje pilíř bývalé brány opevnění. V fasáda – bez soklu. Zděná korunní římsa s maltovým fabionem; uprostřed přerušená oknem štítu. Omítky hladké. Při nárožích lisény; pod římsou pásek zalomený z jižní stěny. Zděný trojúhelný štít hladce omítnutý, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; ramena provází pás; v ose na výšku lehce obdélné okno s omítnutým ostěním. Starší dveře s klasovitě skládanou výplní; vlevo na výšku obdélné okno s omítkovým ostěním. Předložené schodiště má přímé rameno; stupně kamenné; na jihu schodiště ohraničené hladce omítnutou zdí s pravoúhlým vstupem do sklípku. Z fasáda (dvorní) – sokl není. Plochá zděná římsa. Při pravém nároží liséna; pod římsou pásek zalomený sem z jižní stěny. Trojúhelné čelo zděného štítu zalícované se stěnou i střešními plochami; omítka hladká; ramena provází pás. Bez PO ochrany: Dvorek do ulice ohrazen plnou omítanou zdí, s brankou ukončenou nízkým segmentem oblouku, dveře jednokřídlé dřevěné s ozdobně skládaným pokryvem. Na dvoře 2 přístavky s pultovou a sedlovou stříškou - zbořeno.