městský dům

1) dům 2) dvorní objekt 1) dům Obytný dům o 2.NP, situovaný na obdélníkovém půdoryse se sedlovou střechou krytou eternitem. Jižní štítové průčelí obrácené do náměstí má v přízemí po pravé straně vstup do chodby vedoucí až k severnímu štítu a dále tři okenní osy. V patře jsou okenní osy čtyři, přičemž druhá a třetí jsou sdružené. Štít je opatřen třemi okenními nikami polokruhem zaklenutými, z nichž prostředí je zaslepená. Okna v přízemí i v patře na jižní straně jsou dvojitá, osazená do líce fasády, v horní části štítu jsou pak okna osazena do okenní špalety. Přízemí člení pásová bosáž s výraznými pilastry, z toho první a druhý opatřený bosáží. Další dva byly v minulosti zcela jistě omítnuty a zbaveny tak bosáže. Střední část mezi okny v přízemí a patrem vyplňují dvě kordonové profilované římsy s pilastry protaženými z přízemí až do úrovně korunní římsy. V úrovni podokenních ploch jsou plochá zrcadla. Kolem oken v patře a nad nimi jsou profilované pasparty a nadokenní římsy. Bohatě profilovaná korunní římsa s výraznými hlavicemi pilastrů nese vlastní štít, který je oproti ploše střechy mírně navýšen. Trojici okenních otvorů ve štítu rámují dva pilastry, zakončené profilovanou římsou. Zcela ve vrcholu je zavětrovací kulatý otvor. Stavba je s ohledem na své situování podélnou osou kolmo ke svahu mimoúrovňová. 2) dvorní objekt Menší dvoupatrová stavba na obdélníkovém půdoryse se sedlovou střechou. Objekt má v severním štítu v úrovni patra tři okenní osy, v přízemí pak zazděný vstup do objektu v kamenném ostění a zazděné okno v kamenném ostění. Ve štítu zcela nahoře je kulatý zavětrovací otvor. Průčelí je členěno pilastry s hlavicí a korunní římsou jednoduše profilovanou.