městský dům

Nachází se v západní části severní fronty náměstí. Půdorys zhruba obdélný s delší stranou ve směru V-Z; 2 nadzemní podlaží a sklepy. přízemí rozděleno ve směru podélné osy na 3 trakty; ve středním traktu průjezd ke dvoru; schodiště do patra umístěné ve východním traktu a přístupné ze zadní části průjezdu. Hřeben sedlové střechy rovnoběžný s ulicí; tašky bobrovky; 2 neomítnuté cihelné komíny. Střechu ohraničují zděné a hladce omítnuté štíty; východní štít nadezděný nad krytinu a shora oplechovaný. J fasáda – sokl předsazený s hrubší omítkou a nahoře ukončený páskem. Zděná korunní římsa s bohatším štukovým profilem. Omítky fasád hladké. V přízemí pásová rustika; plochý kordonový pás; v patře nárožní ploché lisény spojené pod římsou pásem; nad středním dílem fasády nízký trojúhelný tympanon; obvod má lemovaný profilovaným pásem; v ose mírně oválné pole ohraničené šambránou. V ose do přízemí půlkruhově ukončený portál; žulové ostění provází vnější lišta; odrazníky; v patách a vrcholu záklenku klenáky s rytým zrcadlem; nad portálem letopočet 1822. V pravé polovině průčelí ještě jeden portál s půleliptickým záklenkem; zděné ostění provází šambrána; kamenný vrcholový klenák. V přízemí 5 na výšku obdélných oken; zděné ostění. V patře symetricky 7 tvarově shodných oken; navíc mají šambránu a v parapetu plastické pole s vykrojenými rohy. Do sklepa ústí 3 pravoúhlé větrací otvory se zděným ostěním. S fasáda (dvorní) – sokl není. Zděná korunní římsa na čele šikmo podseknutá. Omítky štukové a bez členění. Do průjezdu portál s omítnutým ostěním a vysokým segmentovým záklenkem. Vpravo ještě pravoúhlý vstup se zděným ostěním. V přízemí 6 různě velkých pravoúhlých oken; jedno má segmentový záklenek; zděná ostění. V patře 3 na výšku obdélná a 3 cca čtvercová okna; ostění omítnutá. Při SV nároží hospodářský objekt.