městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, s pěti okenními osami, se sedlovou střechou (původně mansardovou) pokrytou esovkami. Střecha s okapní orientací a zděným vikýřem do Vodní ulice. V přízemí ve střední ose průčelí vjezd s půlkruhovým záklenkem orámovaný hladkou bosáží. V záklenku kamenný portál, od náběhu profilovaný dvěma oblouny s hranou a ukončený oslím hřbetem. Vrata dřevěná novodobá dvoukřídlá s nadsvětlíkem. Nad vjezdem vsazena obdélná pamětní deska s reliéfem, připomínající, že se zde narodil a zemřel Karel Procházka. V přízemí na stranách vjezdu po dvou oknech. Okna obdélná osmitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s lištou. V patře pět oken 2-1-2, okna stejná jako v přízemí. Patro ukončeno fabionovou římsou s osazením. Nad střední osou v přízemí z tvárnic zděný hladký vikýř, bez omítnutí, zakončený nízkým trojúhelným štítkem. Ve vikýři okenní otvor zakončený obloukem. Na stranách vikýře dva nové vikýřky kryté pultovými stříškami. Ve vikýřcích po dvou oknech s rovným nadpražím. Dvorní průčelí novodobé v polopatře pavlač nesená sloupky s pásky, s dřevěným plným zábradlím, v patře balkon s dřevěným plným zábradlím. Otvory dvorního průčelí obdélné s rovným nadpražím, s novodobými výplněmi.