městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se čtyřmi osami oken a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou pálenou krytinou, do nám. ukončenou štítem. Oblouky loubí s orámovanými okraji s lištami a ve vrcholech s vysokým klenákem. Střední pilíř loubí válcový s patkou a seříznutou hranou k hranolové hlavici s náběžní římsou. Krajní pilíře loubí hranolové s náběžními římsami. Přízemí ukončuje kordonová římsa. Fasáda patra na stranách s bosovanými lisénami. Okna novodobá obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s podokeními římsami a orámovaná šambránami s lištou. Patro ukončeno korunní profilovanou římsou. Štít široký na nízké atice s lisénovým rámcem, po stranách s vytaženými pilastry. Okno ve štítu kazulové, orámované šambránou s lištou, zasahuje spodní třetinou do atiky. Okno novodobé dvoukřídlé s poutcem, za lícem zdiva. Na stranách okna pilastry, v hlavicích s čabrakou. Štít ukončen obloukem s římsou orámovaným okrajem. Loubí zaklenuto plackovými klenbami do pasů. V ose loubí k čp. 49 kamenný hladký lomený portál. Stojky hladké hranolové, od náběhu oblouku hladký náběh okosení vnitřní hrany. Výplň novodobá kovová, za lícem. K čp. 51 otvor zakončený segmentem oblouku, s hladkým ostěním, výplň dřevěná novodobá, za lícem.