městský dům

Patrový rohový zděný omítaný dům na kosočtverečném půdoryse s mansardovou střechou, krytou eternitem. Fasáda do náměstí trojosá, přízemí s novějšími výkladci (1 výkladec zakrytý žaluzií) mimo osy, ve skoseném nároží umístěn vstup. Patro odděleno kordonovou římsou, okna obdélná v původních rozměrech, dvoukřídlá. Fasáda do ulice dvouosá, v přízemí dvě obdélná okna (vlevo plechová roleta), v patře pouze jedno okno vpravo. Stěny nepravidelné, mírně kónické, omítky hladké, vápenné. Na uliční fasádu navazoval na severní straně hospodářský přístavek, krytý sedlovou střechou; v rámci stavebních úprav byla na hospodářském křídle provedena nevhodná nástavba patra a objekt byl rozšířen do plochy dvora (neomítané zdivo z tvárnic, asymetrická sedlová střecha o nízkém sklonu).