městský dům

Volně stojící dům posunutý od linie ulice směrem k západu. Půdorys domu obdélný s delší stranou ve směru V-Z. Hřeben sedlové střechy probíhá ve směru V-Z; dvoudrážkové tašky; jeden komín z režného cihelného zdiva. J fasáda – sokl značí malovaný pás. Zděná korunní římsa s ústupkovým profilem. Omítky štukové. Kordonová římska s jednoduchou profilací, shora oplechovaná. V fasáda – bez soklu i římsy. Omítky hrubé a bez členění. Zhruba uprostřed výšky líc mírně uskočený. Trojúhelný štít má čelo zalícované se stěnou; ramena vytažená nad krytinu a chráněná taškami; zdivo hrubě omítnuté. Žádná okna. S fasáda – sokl není. Korunní římsa zděná s ústupkovým profilem. Omítky hrubé a bez členění. Ve zdivu vidět lomový kámen a v horní části cihly. V ploše 2 pravoúhlé větrací otvory. Z fasáda (dvorní) – sokl ani římsa není. Omítky štukové nečleněné. Trojúhelný zděný štít zalícovaný se stěnou i krytinou; hladká omítka. Dvorek zastavěný novodobým dřevěným objektem s pultovou střechou.