fara

1/ fara čp. 36 2/ chlévy I. 3/ stodola 4/ chlévy II. 5/ ohradní zeď 6/ brána 7/ branka 8/ pamětní kříž 9/ kolna Patrová budova fary s hospodářským dvorem je situována v dominantní poloze nad obcí Nebílovy v m.č. Prusiny, v těsném sousedství kostela sv. Jakuba Většího. Farní budova v okapní orientaci ke komunikaci, ve dvoře volně stojící hospodářské budovy - chlévy I. a II., kolna a torzo bývalé stodoly (pouze obvodová zeď). Vstup do areálu brankou pro pěší, vloženou do ohradní zdi probíhající před jižním průčelím fary nebo vjezdovou branou vpravo od farní budovy. Vpravo od brány stojící přízemní objekt čp. 38, bývalý domek hrobníka - není památkově chráněn. Před jeho jižním průčelím litinový pamětní kříž na vysokém toskánském kamenném sloupku z pol. 19. století.