městský dům

Rohový dům na J konci Z fronty ulice; J průčelí obráceno do Plachého ul. Obdélný protáhlý půdorys ve V-Z směru. Sedlová střecha ve V-Z směru; eternitové šablony; omítnutý cihelný komín s páskem pod hlavou. V fasáda-sokl není. V místě římsy jen plochý pásek. Omítky štukové, bez členění. V levé části průčelí přizdívka s šikmým lícem. Ve zdivu patrný lomový kámen a cihly. Štít trojúhelný, zděný, v patě neodsazený a ukončený pod krytinou; omítka hladká; před čelo přetažená krytina; zespoda přesah obložený prkny; vedle sebe 2 na výšku obdélná okénka; zděné ostění; spojitá parapetní římsa. J fasáda-sokl není. Římsu tvoří šikmo uložené prkno; před mírně přetažené krokve; při levém nároží vyčnívá v úrovni římsy zhlaví trámu. Omítky hladké bez členění. Po celé délce průčelí v rozsahu přízemí přizdívka s šikmým lícem. Zdivo smíšené. Cca uprostřed pravoúhlý portálek se žulovým ostěním. Z fasáda (dvorní)-sokl ani římsa není. Omítky hladké nečleněné. Trojúhelný štít výrazněji přadsazený líci průčelí; vysazená plocha zespoda vodorovná prkenná; na J okraji přesah střechy podepírá trám s dřevěným sloupkem a na protější straně plná zeď; čelo štítu ze svisle kladených prken; spáry kryté lištami; v ploše obdélný vstup a několik malých otvorů. Vpravo na výšku obdélné okno s omítnutým ostěním. Zábradlí pavlače z tyčí. Na Z str. dvora hosp. objekt.