škola

Jednopatrová samostatně stojící budova v blízkosti kapličky, se zděným omítaným přízemím a roubeným patrem obloženým šindelem, na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovanou ve směru V-Z. Střecha mansardová valbová s námětky pokrytá šablonami. Poblíž severozápadního nároží školy nízký hranolový památníček s nápisem „PAMÁTKA M. J. HUSA 1415 1915“. Severní průčelí ve střední ose přízemí vstup ukončený obloukem. Vstup vložen mezi hladké pilastry s římsovými hlavicemi, v nadpraží zalamovaná lišta, pilastry nesou lištou orámované obdélné pole s nápisem ŠKOLA. Dveře dvoukřídlé dřevěné s ozdobně skládaným pokryvem a s rastrem oblých hlav hřebů. Na stranách vstupu po čtyřech oknech (2-2 ; 2-2). Okna obdélná šestitabulková v líci zdiva. Patro o pěti osách (2-1-2). Okna obdélná šestitabulková v líci stěny. Ze stěny vystupují zhlaví stropnic, krytá šindelem. Okap předsazený na vazných trámech. Východní průčelí ke kapličce o třech osách. V přízemí ve střední ose obdélný vstup, s jednokřídlými dveřmi s ozdobně skládaným pokryvem a s nadsvětlíkem. Na stranách vstupu po jednom obdélném slepém okně. V patře tři okenní osy (1-2), patro obloženo šindelem s rovnými čely a ozdobně vykrajovaným (obloučkově a oboustranně čtvrtkruhově). Okna obdélná šestitabulková v líci stěny. Střecha ukončena valbou. Jižní podélné průčelí o šesti osách. V přízemí u východního průčelí obdélný vstup s jednokřídlými dřevěnými dveřmi s ozdobně skládaným pokryvem a s nadsvětlíkem. Ve čtvrté ose od východního nároží obdélný vstup s jednokřídlými dveřmi. Zbylé osy okenní, okna obdélná šestitabulková v líci zdiva. Okna v patře obdélná šestitabulková v líci stěny. Západní průčelí o třech osách (2-1). V přízemí v krajních osách obdélná šestitabulková okna v líci zdiva. Okno mezi nimi obdélné slepé. Okna v patře obdélná šestitabulková v líci stěny. Střecha ukončena polovalbou.