kolonáda

V JZ rohu situovaný přízemní objekt obdélného půdorysu. Jednotraktový příčkami dělený objekt je otevřený SV směrem sedminásobnou arkaturou zatíženou pultem nesoucím terasu chráněnou balustrádovým zábradlím. Vnitřní prostory jsou plochostropé, Terasa je přístupná točitým schodištěm umístěným v SZ rohu budovy. Otevřený vstup na terasu je chráněn moderní konstrukcí. Hlavnímu SV průčelí dominuje sedminásobná toskánská arkatura. Cvikly mezi oblouky jsou vyplněny diamantováním. V prostředím cviklu je umístěna kamenná kartuš se znakem olomouckého biskupa Karla Liechtensteina - Castellcorna. Nad arkaturou obíhá profilovaná římsa.DO objektu se vstupuje na osu umístěným vchodem. Ostatní průčelí jsou hladká, pouze ve vrcholu jsou profilovány římsou. Objekt je vystavěn se smíšeného zdiva s převahou pálených cihel.